Agenda

Een bijzonder verhaal en een eigen knutselmonument maken.
Kinderboekenschrijfster Martine Letterie komt voorlezen
in het Kinderboekenhuis in Winsum.

Op zaterdag 20 oktober komt Martine Letterie voorlezen uit haar kinderboeken over de Tweede Wereldoorlog. Ook vertelt ze hoe ze te werk gaat bij het schrijven van deze boeken.

 

 

 

Hierna krijgen de aanwezige kinderen de mogelijkheid zelf een monument te knutselen voor de kinderen die zijn omgekomen tijdens de oorlog. Deze geknutselde monumenten zullen daarna worden opgehangen in het Kinderboekenhuis.

Iedereen die geïnteresseerd is, is van harte welkom om te komen luisteren en knutselen in het Kinderboekenhuis, Kerkpad 2 te Winsum.

De activiteit is gratis toegankelijk en begint om 14:00. Aanmelden wordt wel op prijs gesteld en kan via info@kinderboekenhuis.eu

Deze activiteit wordt georganiseerd binnen Oktobermaand Kindermaand en in het kader van de huidige tentoonstelling in het Kinderboekenhuis, Van Moeder, vertel eens wat van Adolf Hitler tot Reis door de Nacht. Het kinderboek uit en over de Tweede Wereldoorlog. Deze tentoonstelling is vormgegeven door het Oorlogs- en Verzetscentrum Groningen.

Voor meer informatie kunt u terecht bij Anna van der Molen, coördinator OVCG, via a.vandermolen@groningerarchieven.nl of via 050 5592027.

De foto van Martine Letterie is gemaakt door Sake Elzenga.

Als u op onderstaande link klikt, ziet u een recensie over deze tentoonstelling:

Kleine maar prikkelende expositie over kinderboeken in de Tweede Wereldoorlog


Mini-kinderbiebs


U kunt uw overtollige kinderboeken vullen in onze mini-bibliotheken. De mini-biebs zijn ontworpen en gemaakt door de kunstenaar Volken de Vlas uit Groningen en wel in de vorm van het KinderBoekenHuis en zijn nu bij ons te koop voor slechts € 35.-. Een leuk kado om weg te geven aan een boekenliefhebber met de feestdagen!