Kinderboekenhuis - Winsum (GR)

Zondag 8 december presenteren Cleo Vermuyen en Nienke Schuiling, studenten Nederlands, hun onderzoek naar de representatie van Zwarte Piet in de kinderliteratuur door de jaren heen. Ze deden hun scriptie-onderzoek in het KinderBoekenhuis voor de wetenschapswinkel taal, cultuur en communicatie.

De lezing begint om 15 uur.


het KinderBoekenHuis heeft een aantal workshops georganiseerd

 

De Vlaamse kinderboekenschrijfster Myriam Roelandt is verknocht aan het Hogeland. Inmiddels heeft ze een drietal kinderboeken op haar naam staan, die in onze streek spelen. Hierdoor kan zij zich met recht beschouwen  als een Hogelandster kinderboekenschrijfster. Zij wil dolgraag kinderen stimuleren om zelf ook te gaan schrijven of samen met hen een boek maken.Trots op en verbondenheid met het rijke culturele leven op het Hogeland zijn daarbij belangrijke waarden. In samenwerking met het KinderBoekenHuis geeft zij daarom een jaar lang één zaterdag in de maand een schrijfatelier, waarin kinderen van 6 tot 16 jaar van haar de fijne kneepjes van het schrijversvak kunnen leren. Ouders zijn ook welkom, liefst met de pen in de hand, want Myriam geeft ook hen graag tips. De tweede bijeenkomst is op 16 november, op deze herfstige dag schrijven we met en voor heksen. Iedereen is welkom van 11:30 tot 13:00 uur, en deelname is gratis. Aanmelden kan bij: roelandtmyriam(at)gmail(dot)com of info(at)kinderboekenhuis(dot)eu

JAARProgramma voor het schrijfatelier:
 

21/12/19: Het is bijna Kerstmis, we schrijven en knutselen wensen.

04/01/20: Wat bracht ons 2019? We schrijven en illustreren samen met illustrator Kris van ’t Klooster

22/02/20: Zet je masker maar op, dan schrijven we versjes over carnaval.

21/03/20: Uitgever en drukker Dick Ronner vertelt ons hoe boeken gedrukt worden.

11/04/20: Morgen is het Pasen, we schrijven over eitjes, de paashaas en nog veel meer.

16/05/20: Vandaag leert Peri Kim ons de kunst van het boekbinden.

13/06/20 : Feestelijke afsluiter! Breng je lievelingsboek mee, we schrijven een briefje aan de auteur, een kaartje voor op vakantie of we starten een leuk dagboek.

Het Schrijfatelier is steeds van 11.30 tot 13.00 uur in het KinderBoekenHuis, Kerkpad 2, 9951 EP Winsum. Tel. 0595-443663.

Deelnemen aan het Schrijfatelier is gratis maar we vinden het wel fijn als je je opgeeft bij:
roelandtmyriam(at)gmail(dot)com of info(at)kinderboekenhuis(dot)eu. Langskomen mag natuurlijk ook.