Kinderboekenhuis - Winsum (GR)

Een coronatoegangsbewijs is voor een bezoek aan het KinderBoekenHuis niet nodig.

woensdag 20 oktober:

De Wolf en de zeven Geitjes

Een mooie combinatie!
Ga op zoek naar 'De wolf en de zeven geitjes' in het KinderBoekenHuis en daarna naar de familievoorstelling in de Hoogte georganiseerd door de Kulturele kommissie Winsum. 

Doorlopend van 13:00 tot 15:00 in het KinderBoekenHuis (gratis entree)
Aanvang 15:00 in zalencentrum de Hoogte (7,50 Kaarten bestellen kan via skkw.nl)

‘De wolf en de zeven geitjes’ vertelt het sprookje over een moedergeit die haar kinderen waarschuwt de deur voor niemand open te doen, omdat de boze wolf in het bos loopt. Maar de wolf haalt allerlei trucs uit de kast om tóch bij de geitjes te komen. Lukt het de geitjes om de wolf buiten de deur te houden?
​In deze vrolijke familievoorstelling gaat voor kinderen gecomponeerde klassieke muziek (van onder andere Beethoven en Debussy), hand in hand met door het trio nieuw geschreven kinderliedjes. Gijs van Rhijn won in 2011 het Leids Cabaret Festival. De jury hing aan zijn lippen vanwege zijn sterke mimiek en dynamiek in zijn verhalen. Mede door zijn jarenlange ervaring in het onderwijs weet hij kinderen moeiteloos mee te krijgen naar de mooiste sprookjeswerelden.
​Japke Hartog is een veelzijdig en bevlogen zangeres en pianiste. Als muzikaal-leidster is ze al lang betrokken bij projecten met kinderen en jongeren.
Ronald Jonker is een gepassioneerd muzikant, erg betrokken bij alles wat hij doet, hij speelde in diverse bands en is basgitaarleraar voor groot en klein.

Entreekaart € 7,50 voor de voorstelling
Kaarten bestellen kan via skkw.nl
 

zaterdag 23 en 30 oktober:

Kindermaand oktober

Kom lekker luisteren, lezen en lettertekenen!

Gratis meedoen aan toffe workshops en spannende speurtochten? Een mooie kindervoorstelling bezoeken of een leuke rondleiding volgen? Rondkijken in een kasteel, museum en theater? Het kan tijdens Oktober Kindermaand 2021. In Drenthe en Groningen! Meer info: www.kunstencultuur.nl Oktober Kindermaand | Stichting Kunst & Cultuur. Heel veel organisaties hebben in de weekenden van oktober een speciaal kinderprogramma. En het mooiste is dat alle kinderen van 4 tot en met 12 jaar gratis toegang hebben en natuurlijk doen ook wij mee! Kom naar het KinderBoekenHuis!

Alle zaterdagen in oktober is het LETTERFEEST van 10:00 tot 12:00 in het KinderBoekenHuis, kom je ook?

Wat gaan we doen?
23 oktober: onderzetters maken van boekenkaften
30 oktober: de mooiste boekenleggers maken 

Deelname is gratis. Meld je aan via: info(at)kinderboekenhuis(dot)eu

zaterdag 6 november:

muziek en verhalen voor jong en oud

Na aanleiding van de succesvolle bijeenkomst op 2 oktober organiseert het KinderBoekenHuis in samenwerking met Centrum vrijwilligerswerk Het Hogeland een tweede gezellige ochtend voor iedereen die van verhalen en muziek houdt. Onder het genot van een kopje koffie of thee met wat lekkers zoeken we gezamenlijk naar mooie verhalen in onze uitgebreide collectie en lezen we de leukste, mooiste en ontroerendste stukjes voor. Voor de muzikale omlijsting is schrijver en muzikant Wim Kratsborn met gitaar aanwezig. U bent van harte welkom! Is aanmelden een drempel? Geen probleem, loop gerust even langs, er is vast nog een plekje voor u! 

Voorleesochtend van 10:30 tot 12:00 (inloop met koffie, thee en koek vanaf 10:00)
Deelname gratis. Aanmelden is gewenst (maar hoeft niet) en kan via: 
info(at)kinderboekenhuis(dot)eu

zaterdag 20 november:

Schrijfacademie voor jong en oud

Kom naar de schrijfacademie in samenwerking met kinderboekenschrijfster Myriam Roelandt

Dit is een maandelijkse creatieve ochtend voor iedereen van 4 tot 94 jaar. Je kunt eenmalig deelnemen of iedere maand weer aansluiten. We werken met aanmeldingen en is er per keer plaats voor maximaal tien deelnemers. Je bent van harte welkom in het KinderBoekenHuis te Winsum.   

Datum en tijd: 20 november

Schrijfacademie voor jongeren start om 10:30 tot 12:00 (thema is HEKSEN)
Schrijfacademie voor volwassenen start om 13:30 tot 15:00 

Kosten: 2,50 per persoon per keer of een stempel van je stempelkaart (stempelkaart van 5 keer = 10,- stempelkaart van 9 keer = 15,-) Voor wie dit bedrag lastig is kan dit aangeven bij een van de vrijwilligers van het KinderBoekenHuis, we stellen een aantal strippenkaarten beschikbaar voor 'mensen met een kleine beurs'. 
Vragen en aanmelden kan via: 
info(at)kinderboekenhuis(dot)eu

 

zaterdag 4 september 2021 tot en met 6 maart 2022:

Tentoonstelling 'Ode' in Groningen

Een van onze mooie prentenboeken is te bezichtingen tijdens de tentoonstelling 'Ode' in het Noordelijkscheepvaart Museum in Groningen. Klik op de volgende link voor een filmpje over deze overdracht:  SCHATKAMERS IN DE PROVINCIE GRONINGEN: KinderBoekenHuis - YouTube 

Het Noordelijk Scheepvaartmuseum verandert in het Museum aan de A: een algemeen historisch museum voor heel Groningen. Dit nieuwe museum opent naar verwachting zijn deuren in 2024. De tentoonstelling ODE – 90 jaar Noordelijk Scheepvaartmuseum is niet alleen een eerbetoon aan het scheepvaartmuseum maar ook aan verschillende musea en culturele schatkamers in de provincie. 

De tentoonstelling is te zien van zaterdag 4 september 2021 tot en met 6 maart 2022 in het Noordelijk Scheepvaartmuseum (Brugstraat 24, Groningen).

Meer info: Home (noordelijkscheepvaartmuseum.nl)