Kinderboekenhuis - Winsum (GR)

Welkom! Onze openingstijden zijn:

  • in de winterperiode (nov t/m maart) van woensdag t/m zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur.
  • in de rest van het jaar van dinsdag t/m zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Boekenpakket DIEREN!
Kom een mooi pakket met tien prachtige boeken ophalen bij het KinderBoekenHuis voor slechts 5 euro! We hebben mooie boekenpakketten samengesteld met boeken vol dierenverhalen. Mooi passend bij onze huidige tentoonstelling: 'Natuur en jeugdlectuur', zie AGENDA. Reserveer eenvoudig via: info(at)kinderboekenhuis(dot)eu of kom langs tijdens de openingstijden.

Het KinderBoekenHuis is op zoek naar: enthousiaste vrijwilligers. Neem een kijkje bij: VACATURES, laat het weten aan een van de medewerkers of stuur een bericht naar: info(at)kinderboekenhuis(dot)eu

Belangrijk voor wie boeken wil schenken:
Tot en met onze boekenmarkt op 12 maart 2022 hebben we een schenkingenstop.Een unieke collectie met meer dan 30.000 oude kinderboeken, te lees en te leen!

Het KinderBoekenHuis in Winsum is een museum, een bibliotheek, een tweedehandskinderboekenwinkel en een ontmoetingsplek ineen. Het is een stichting die afhankelijk is van vrijwilligers en schenkingen van kinderboeken uit het hele land. We tonen wisseltentoonstellingen met boeken uit de bijzondere collectie, uit de algemene collectie lenen we boeken uit en de dubbele boeken die we binnenkrijgen bieden we voor een klein prijsje te koop aan. Inmiddels herbergt het KinderBoekenHuis een van de grootste collecties Nederlandstalige kinder- en jeugdboeken. Het is daarmee een speciale herinneringsplek voor jong en oud. 

Doelstelling van de Stichting:

We verzamelen, bewaren en ontsluiten kinder- en jeugdlectuur, in het bijzonder uit het Nederlandse taalgebied. Met kinderlectuur wordt bedoeld de lectuur van kinderen tot dertien jaar. Jeugdlectuur is de lectuur voor oudere kinderen van dertien tot achttien jaar. De collectie kinderboeken zijn voor iedereen toegankelijk, ze kunnen gelezen, geleend en soms gekocht worden. Ook kan het gebruikt worden voor onderzoek.

Het fraaie KinderBoekenHuis staat aan het Kerkpad, vlakbij de historische Nicolaaskerk in het dorpsdeel Obergum en deelt het gebouw met de Historische Vereniging Winsum. De Nicolaaskerk, Historische Vereniging en het KinderBoekenHuis willen op verschillende terreinen gezamenlijk optrekken, bijvoorbeeld in de vorm van tentoonstellingen, manifestaties en culturele ontmoetingen. Voor vragen voor zaalhuur of damenwerking kunt u stellen via onderstaand telefoonnummer. 


KinderBoekenHuis

Kerkpad 2, 9951 EP Winsum
Telefoon: 0595 - 44 36 63


Het KinderBoekenHuis in Winsum herbergt een van de grootste collecties Nederlandstalige kinder- en jeugdboeken. Zo'n dertigduizend boeken om te lezen en te lenen, en soms om te kopen. 

Het KinderBoekenHuis is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Kijk voor recente activiteiten en wisselende tentoonstellingen bij AGENDA

facebook_logo Wij staan ook op Facebook en Instagram like ons
en krijg het laatste nieuws!

Zie de pagina's met #kinderboekenhuis
op Facebook en Instagram
door op de logo's te klikken.  
instagram

Klik op Moeder de Gans om de laatste uitgave van ons donateursblad 'Moeder de Gans' te lezen.

Een van onze mooie prentenboeken is te bezichtigen tijdens de tentoonstelling 'Ode' in het Noordelijkscheepvaart Museum in Groningen. Klik op de volgende link voor een filmpje over deze overdracht:  SCHATKAMERS IN DE PROVINCIE GRONINGEN: KinderBoekenHuis - YouTube 

Het Noordelijk Scheepvaartmuseum verandert in het Museum aan de A: een algemeen historisch museum voor heel Groningen. Dit nieuwe museum opent naar verwachting zijn deuren in 2024. De tentoonstelling ODE – 90 jaar Noordelijk Scheepvaartmuseum is niet alleen een eerbetoon aan het scheepvaartmuseum maar ook aan verschillende musea en culturele schatkamers in de provincie. De tentoonstelling is te zien van zaterdag 4 september 2021 tot en met 6 maart 2022 in het Noordelijk Scheepvaartmuseum (Brugstraat 24, Groningen).